Mikroprizmatik Difüzör

Mikroprizmatik difüzör, yumuşak ışık elde etmek için kullanılan bir optik materyaldir. Işık geçirgenliği oldukça yüksektir. Prizmatik yapısı sayesinde kamaşma etkisini sınırlamaya yardımcı olur.

Mikroprizmatik Difüzör
03.02.2022
2.598
A+
A-

Mikroprizmatik difüzör, yumuşak ışık elde etmek için kullanılan bir optik materyaldir. Işık geçirgenliği oldukça yüksektir. Prizmatik yapısı sayesinde kamaşma etkisini sınırlamaya yardımcı olur.

LED ışık kaynakları, küçük bir alanda yüksek ışık yoğunluğuna ulaşır. LED’ler yüksek parlaklıktaki bu ışığı geniş bir açıda (yaklaşık 120°) yayar. Görsel konforun korunması için ışık kaynağının gizlenmesi ve yayılan ışığın uygun şekilde kontrol edilmesi gerekir.

Mikroprizmatik difüzör, üzerindeki geometrik şekiller yardımıyla kontrolsüz bir şekilde yayılan geniş açılı ışığı ortadan kaldırır. Mikroprizmatik difüzörler, ışığı aydınlatılması istenen alana yönlendirirken rahatsız edici etkilerin de azaltılmasını sağlar.

Mikroprizmatik difüzörler, polikarbonat veya PMMA malzemeden yapılır. Difüzör plakaları genellikle 1,5-2 mm kalınlığa sahiptir. Müşteri ihtiyacına göre istenilen boyutlarda kesilebilir. Işık geçirgenliği yüzde 95’e kadar ulaşabilir. Difüzör, normal iç ortam koşullarında 20 yıl boyunca performansını koruyabilir.

Mikroprizmatik difüzörler, şeffaf ya da opal olabilir. Opal difüzörler, ışık kaynağını gizlemede daha etkilidir. Şeffaf difüzörler ise daha iyi ışık verimine sahiptir.

Mikroprizmatik difüzöre sahip aydınlatma armatürleri, ofis ortamlarında yapay aydınlatmanın olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Okul, hastane, laboratuvar ve market gibi alanlarda da mikroprizmatik difüzörler tercih edilmektedir.

Aydınlatma Portalı kurucusu Trabzon doğumlu Emre Yılmaz, Atılım Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun olmuş, o tarihten bugüne aydınlatma sektöründe devlet destekli projelerin yönetimi ve ürün geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesinde görev almaktadır. Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünde yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır ve aynı bölümün doktora programında eğitimini sürdürmektedir.
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.