Optik Simulasyon/Ray (Işın) Dosyaları İçin Standart Geliştirildi

Optik Simulasyon/Ray (Işın) dosyası için dünyanın ilk küresel endüstri standardı, IES TM-25-13 olarak belirlendi.

Optik Simulasyon/Ray (Işın) Dosyaları İçin Standart Geliştirildi
04.04.2016
56
A+
A-

Osram Opto, önde gelen LED üreticileri, Amerikan standart otoritesi ve optik tasarım yazılımları üreten şirketler, Aydınlatma Mühendisliği Topluluğu (Illumunation Engineering Society-IES) bünyesinde ray dosyaları için küresel endüstri standardını geliştirdiler.

Hali hazırda LED üreticileri kendi sayfalarında Lighttools, Speos, Tracepro, Photopia, Zemax vb. gibi programlar için birden fazla ray dosyası bulunduruyorlardı. Her yeni LED için birden fazla data formatının üretilmesi hem kullanıcılar için , hem LED üreticileri için sıkıntı oluşturmakta ve tasarım yapan kullanıcıların dosyaya erişiminde sıkıntılar yaşanmaktaydı.

Ray-Dosya-Formatlari

Osram Opto ve diğer katılımcıların gayretleri neticesinde tüm programların kullanabileceği standart bir dosya formatı geliştirilmiş oldu. Bu yeni standardın adı IES TM-25-13 olarak belirlendi. Bu data sadece İnfrared LED ve LED’ler için olmayıp katı hal aydınlatma (SSL) için geliştirilmiş bir data formatı olacağı bildirilmektedir.

Işın (Ray) dosyalarının standart data formunda olması özellikle tasarım yapan kullanıcılar için iş ve zaman açısından ciddi avantajlar sağlamaktadır. Standart data formatları yaklaşık 5 milyon ışın (ray) içermektedir. Bu yeni format ile kullanıcılar 20 milyon ışın (ray) kullanarak daha hassas simulasyonlar yapabilme imkanına kavuşacakları ve tasarımların daha kolay yapılmasına olanak sağlayacağı öngörülmektedir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.