Işık ve Kentsel Tasarım Bienali: Luminale 2020

Ne yazık ki, bu yıl, diğer birçok etkinlik gibi, Luminale de sağlık otoritelerinin SARS-CoV-2 virüsü ile ilgili olarak uygulama zorunluluğu getirdikleri kurallar nedeniyle iptal edildi. Ancak şanslıyız ki, eserlerin birçoğu üretim aşamalarında sanatçılar tarafından kayıt altına alınmış durumda.

Işık ve Kentsel Tasarım Bienali: Luminale 2020
13.04.2020
180
A+
A-

Işık ve kentsel tasarım bienali olan Luminale, bu sene Mart ayında Light + Building fuarında, Frankfurt ve Offenbach‘ta gerçekleştirilecekti.

Ne yazık ki, bu yıl, diğer birçok etkinlik gibi, Luminale de sağlık otoritelerinin SARS-CoV-2 virüsü ile ilgili olarak uygulama zorunluluğu getirdikleri kurallar nedeniyle iptal edildi.

Ancak şanslıyız ki, eserlerin birçoğu üretim aşamalarında sanatçılar tarafından kayıt altına alınmış durumda.

Şimdi, sizi aşağıdaki linkte, eserlerin fotoğraf ve videolarının bir araya getirilmesi ile oluşturulan sunumu izlemeye davet ediyorum.

https://www.luminale.de/en/startseite

Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın sebebiyle anlamakta güçlük çektiğimiz, yaşanan kayıplar için üzüldüğümüz, gelecekte hatırladığımız da bile ürpereceğimiz bir durum yaşıyoruz.

Ancak yine de tüm olumsuzluklara rağmen pozitif düşünmeye çalışalım ve okumaya, öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye devam edelim.

#dontdimyourlight

Ayşe Dilay Özkiper, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nin ardından eğitimine İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünde devam etmiştir. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde aldığı işletme eğitiminin yanı sıra, aydınlatma tasarımı ve tekniği konularında çeşitli eğitimlere katılmıştır. Bugüne kadar olan 29 yıllık meslek hayatının son 20 yılını mimari aydınlatma alanında geçiren Özkiper, halen aydınlatma tasarımcısı ve danışman olarak kariyerini sürdürmektedir.
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.